Een thuis voor onze huurders. Nu én in de toekomst

Stel je voor dat wij echt het verschil kunnen maken…

Wij willen een thuis voor onze huurders. Nu én in de toekomst. Dit staat centraal in onze visie op duurzaamheid. In vier thema’s beschrijven we waar we willen staan in 2050 en wat onze ambities zijn. De filosofie en spelregels van The Natural Step vormen hierin de rode draad.

Onze thema’s

  • Materiaal en afval
  • Reizen
  • Energie
  • Natuur en biodiversiteit

We maakten de visie op basis van onze strategische koers en de waardevolle bijdragen van onze huurders, stakeholders en medewerkers. In ons duurzaamheidsprogramma hebben we onze visie voor de lange termijn uitgewerkt in doelstellingen voor de eerstkomende jaren. Ondertussen experimenteren we volop. Zo ontwikkelen we 20 circulaire woningen in Kloosterakker in Assen samen met partners binnen het samenwerkingsverband Plan Circulair (Plan C).

Onze ambities voor 2050
We verkleinen onze ecologische voetafdruk door met al onze activiteiten niet meer CO2 en andere schadelijke stoffen uit te stoten dan de aarde kan verwerken. Daarnaast dagen we onze huurders en samenwerkingspartners uit om dit ook te doen. Samen leveren we een bijdrage aan het herstel van de aarde.

Dit willen we in 2050 bereiken en voortzetten

  • Wij werken volledig circulair. De materialen die we gebruiken dragen bij aan de gezondheid en het welzijn van mensen en zijn in balans met de natuur.
  • We bewegen ons 100% schoon naar, van én tijdens ons werk. Dat geldt ook voor leveranciers.
  • Onze huizen, gebouwen, buurten en wijken wekken meer natuurlijke en duurzame energie op dan ze zelf gebruiken.
  • We hebben door vergroening de natuur geïntegreerd in onze huizen, gebouwen, buurten en wijken. Een gezond binnenklimaat en een grote variatie aan planten en dieren maakt het wonen aangenaam en gezond.

We hebben onze huurders, samenwerkingspartners, leveranciers en collega’s nodig om de ambities waar te maken. Daarom onderzoeken we waar we kunnen samenwerken.